Football Talk

Παναθηναϊκός: Η τριλογία της… επιτυχίας για το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Η τριλογία της… επιτυχίας για το τρίποντο κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Αυτά είναι η… τριλογία που πρέπει να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για να πάρει το τρίποντο και να συνεχίσει την πορεία του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στη Super League.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο δεύτερος γύρος της Super League συνεχίζεται, με τον Παναθηναϊκό να μετράει 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Όχι καλά, όχι και άσχημα. Αν κάποιος συμπεριλάβει στην εξίσωση την κακή αγωνιστική εικόνα που είχε η ομάδα, τότε αυτή η γλυκόπικρη γεύση θα έχει περισσότερη ένταση.

Στο Αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ οι «πράσινοι» δεν είχαν κακή εικόνα. Αντιθέτως, έβγαλαν αντίδραση, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Οι τρεις βαθμοί πήγαν για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στην αντίπαλη ομάδα και αυτό «πίεσε» περαιτέρω την κατάσταση. Όταν δεν έχεις αγωνιστεί καλά και χάσεις βαθμούς, κατεβάζεις το κεφάλι, το αποδέχεσαι και συνεχίζεις τη σκληρή δουλειά. Όταν όμως η εικόνα σου είναι καλή και χάνεις το παιχνίδι τότε η αγανάκτηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, έτσι έγινε και μετά το παιχνίδι στην OPAP Arena.

Η πρώτη περίπτωση όμως, πραγματοποιήθηκε στην Τούμπα. Στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των προημιτελικών με τον ΠΑΟΚ. Τα λάθη του Γιώργου Βαγιαννίδη, έδωσαν το δικαίωμα πρώτα στον Τόμας και ύστερα στον Τάισον να δώσουν στο δικέφαλο ένα σκορ που δύσκολα ανατρέπεται στο δεύτερο παιχνίδι στην Λεωφόρο. Μέχρι τότε όμως, σειρά έχει το παιχνίδι του πρωταθλήματος με τους Θεσσαλονικείς να «κατεβαίνουν» στην Αθήνα με την νίκη της Τετάρτης (18/1) να δίνει την ψυχολογία με το μέρος τους.

Ο κόσμος

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται περίπλοκα πράγματα για να ισορροπήσει την κατάσταση και να την φέρει στα μέτρα του. Η Λεωφόρος για ακόμη μια φορά θα είναι κατάμεστη, οπότε και οι οπαδοί με τη σειρά τουw θα βρίσκονται στο… πόστο τους για να υποστηρίξουν την προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και της ομάδας τους. Αυτό είναι ένα πρώτο κομμάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το «τριφύλλι» παίρνοντας ένα πρώτο πλεονέκτημα. Ο κόσμος.

5770867_1.jpg

Η τύχη και τα… δοκάρια

Ένα δεύτερο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να προσέξουν οι «πράσινοι» θα είναι η αποτελεσματικότητα που θα έχουν. Στον δεύτερο γύρο, η τύχη, τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τα απανωτά δοκάρια έχουν στερήσει από την ομάδα αρκετούς βαθμούς, οι οποίοι θα είχαν πολύ μεγάλη διαφορά με τη σήμερα. Από το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου γύρου τα… δοκάρια δεν κάνουν τη χάρη στον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να έχει πετύχει 2 με Ιωνικό και ΟΦΗ, τον Σπόραρ να συνεχίζει στη Λιβαδειά, ενώ ο Φώτης Ιωαννίδης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει την ΑΕΚ στην OPAP Arena στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Αν θες περισσότερη τύχη, τότε κυνήγησε την και θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες.

5775272_1.jpg

Όχι ξανά πίσω στο σκορ

Ένα ακόμα γεγονός που θα πρέπει να ανατραπεί στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι αυτό που ο Παναθηναϊκός σε όλα τα ντέρμπι βρίσκεται πίσω στο σκορ. Στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο με την ΑΕΚ τον Σεπτέμβριο, τότε η «ένωση» προηγήθηκε με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να ανατρέπει ολοκληρωτικά το παιχνίδι και να παίρνει τη νίκη. Η ιστορία ήταν ίδια και με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Στην Λεωφόρο με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά να κυνηγάει το σκορ, όταν ο Μπιελ άνοιξε το σκορ, αλλά και πάλι οι «πράσινοι» ισοφάρισαν. Εκεί που το παιχνίδι δεν κατάφερε να… αλλάξει ρότα ήταν στην OPAP Arena, όταν ο Πινέδα έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ και κατά συνέπεια διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να προσέξει σαν τρίτο στοιχείο στο Κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι στην ανασταλτική του λειτουργία να είναι πιο προσεκτικός, να μην δεχτεί γκολ και να κρατήσει την τύχη στα χέρια του χρησιμοποιώντας με ευλάβεια την παραπάνω… τριλογία.

5775244_1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0